У Києві відбувся семінар-тренінг для працівників Ситуаційного центру МВС, що був організований Департаментом освіти, науки та спорту МВС України за участі Харківського національного університету внутрішніх справ. Мета заходу – удосконалення навичок працівників Ситуаційного центру.

Представники Харківського національного університету внутрішніх справ — професор кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування доктор юридичних наук, професор Віталій Пчелін, професор кафедри протидії кіберзлочинності кандидат технічних наук, доцент Віталій Носов та професор цієї ж кафедри доктор економічних наук, професор Василь Лучик — провели для слухачів курсів заняття. Учасники семінару відпрацювали поводження й аналіз великих обсягів інформації, а також прогнозування настання кризових ситуацій і заходи реагування на них.

Це перша група осіб, що завершила навчання. У подальшому ще більше працівників матимуть можливість удосконалити свої знання та навички. 

Ситуаційний центр МВС відкрито у липні 2023 року за рішенням Міністра внутрішніх справ України. До його складу увійшли працівники Служби екстреної допомоги «112», Державної прикордонної служби, ДСНС, Нацгвардії та Державної міграційної служби.

Основна мета діяльності Ситуаційного центру – безперервне стеження за безпековою ситуацією в Україні та оперативне реагування. 

Сертифікати учасникам семінару-тренінгу вручив заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Вадим Пянковський. Він висловив вдячність ректору Харківського національного університету внутрішніх справ генералу поліції третього рангу Валерію Сокуренку за високий рівень підготовки та організації семінару-тренінгу.

ВЗГ ХНУВС
за матеріалами Департаменту комунікації МВС України