Завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін кандидат юридичних наук, професор Олексій Зайцев разом із дільничним офіцером поліції відділення поліції № 1 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області Геннадієм Манзаром провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 3 із навчальної дисципліни «Основи правових знань. Цивільне право і процес» за темою «Наказне провадження. Окреме провадження».

Курсанти дізналися в яких справах беруть участь працівники Національної поліції, про їх обов’язок надати докази, які суд повинен безпосередньо дослідити, а саме ознайомитися з письмовими й електронними доказами, висновками експертів, поясненнями учасників справи, показаннями свідків та оглянути речові докази. Усі докази, що не були предметом дослідження під час судового засідання в подальшому не можуть бути покладені судом в основу ухваленого рішення.

Геннадій Манзар розповів про особливості злочинів, які скоюються під час воєнного стану, про найбільш доцільні прийоми та способи, що застосовуються при розслідуванні цієї категорії злочинів чи кримінальних проваджень, про типові ознаки, що притаманні цій категорій злочинів. Наприкінці заняття присутні отримали вичерпні відповіді на запитання щодо практичної діяльності поліцейського.

ВЗГ ХНУВС