Доцент кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Владислав Кундеус спільно з головним спеціалістом Другого апеляційного адміністративного суду Володимиром Гуменюком провели бінарне заняття із навчальної дисципліни «Кримінальне право» для студентів однієї з навчальних груп факультету № 6.

Під час заняття присутні розглянули питання щодо поняття: кримінального права, закону про кримінальну відповідальність, кримінального правопорушення та складу кримінального правопорушення. Визначили співвідношення між кримінальним правом та суміжними галузями права, зокрема адміністративним та кримінальним правом.

Володимир Гуменюк звернув увагу студентів на те, що кримінальне право, досліджуючи питання, пов’язані із суб’єктом кримінального правопорушення і його суб’єктивною стороною, виною, мотивом тощо, не може обійтися без використання положень психології. Зокрема, дані психології сприяють визначенню причин вчинення кримінальних правопорушень, мотивації їх вчинення, поведінки потерпілої особи тощо. Наголошено було на психологічних проблемах профілактики вчинення правопорушень. Володимир Гуменюк надав вичерпні відповіді на поставлені студентами запитання.

ВЗГ ХНУВС