Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна взяла участь у VII Харківському міжнародному юридичному форумі, у панельній дискусії «Україна – Європейський Союз: архітектура та динаміка інтеграції» та воркшопі для молодих вчених «Лайфхаки з підготовки та опублікування результатів досліджень».

Дискусійна панель «Україна – Європейський Союз: архітектура та динаміка інтеграції» стала відкритою платформою для фахового обговорення пройденого євроінтеграційного шляху України та її стратегії приєднання до ЄС. Перша секція була присвячена процедурі вступу України до Європейського Союзу, друга – ролі судової влади у процесі європейської інтеграції, третя секція стосувалася питання щодо європеїзації правової системи України.

У межах воркшопу для молодих вчених учасники розглянули корисні кейси для підготовки та публікації результатів наукових досліджень, а саме: «Що чекає на дослідників у темних водах наукових пошуків? Як писати аргументовано, ясно та привабливо? Як планувати та структурувати дослідження? Як описувати методологію? Як дати своїй статті точну назву, що водночас привертає увагу? Куди відправити результати наукових досліджень для опублікування? Що будуть оцінювати рецензенти?».

Захід був проведений Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого у партнерстві з Національною академією правових наук України. Подія також є частиною проєкту Центр Досконалості Жана Моне «Європейські фундаментальні цінності в цифрову еру», що фінансується Європейським Союзом.

ВЗГ ХНУВС