З метою підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти професор кафедри кібербезпеки та DATA–технологій факультету № 6 ХНУВС Олександр Можаєв і доцент Володимир Тулупов разом із фахівцем з кібер- та інформаційної безпеки компанії FREEDEX Олексієм Гораєм провели для студентів 2 курсу спеціальності «Кібербезпека» бінарне заняття з дисципліни «Цифрова обробка сигналів» на тему «Аналіз цифрових систем в часовій області».

Студенти ознайомились із класичними методами аналізу і синтезу цифрових систем управління, дослідженнями методик побудови, засобами проєктування та програмами симуляції їх роботи.

Олексій Горай наголосив, що в сучасних умовах зберігається стійка тенденція збільшення частки цифрових методів перетворення, обробки, передачі та зберігання інформації у всіх сферах діяльності людини, йде зміна поколінь технічних засобів обробки інформації та інформаційного обміну. Останнє особливо важливо для роботи з проєктуванням і побудовою пристроїв оборонної техніки з урахуванням різних рівнів безпеки у використанні для людини.

Бінарне заняття сприяло розвитку вмінь і навичок у студентів, необхідних для успішного проведення аналізу систем управління та захисту інформації.

ВЗГ ХНУВС