Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6, кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у проєкті «Академія початківця» від громадської організації «Інноваційні обрії України». Модератор заходу, Сергій Шаров (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного), зазначив, що метою цього проєкту є підтримка активних і креативних викладачів, які опікуються питаннями освіти й науки.

Спікерка Дар’я Гурова (Національний університет «Запорізька політехніка») поділилася досвідом своєї волонтерської діяльності в Загоні швидкого реагування Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста. Вона розповіла, чим опікується організація, які проблеми виникають у волонтерів, як їй вдається поєднувати викладацьку та волонтерську діяльність.

Доповідачка Яна Приступа (Криворізький державний педагогічний університет) озвучила учасникам заходу перелік громадських організацій, що опікуються питаннями освіти й науки, підтримкою українських учених. Вона детально розповіла про різні форми підвищення кваліфікації та технічні ресурси для самоосвіти педагогів.

Спікер Іван Комаровський (Національний університет «Одеська політехніка») поділився досвідом участі в грантових проєктах, дав покрокову інструкцію: від створення команди й написання проєту до його реалізації. Доповідач окремо закцентував увагу на міжнародних программах для українських науковців.

У кінці заходу учасники поділилися своїми думками щодо порушених питань та обмінялися власними напрацюваннями.

ВЗГ ХНУВС