Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб разом зі старшим інспектором відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Артемом Лихомановим провели лекційне бінарне заняття із навчальної дисципліни «Адміністративно-юрисдикційна діяльність поліції». Заняття проведено для студентів третього курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність» на тему «Превентивна діяльність Національної поліції. Функції, принципи, завдання профілактичної діяльності поліції. Сутність та види поліцейських заходів».

Артем Лихоманов розповів про основні завдання та функції патрульної поліції у сфері превентивної діяльності, організацію служби підрозділів патрульної поліції в Харківській області, взаємодію Управління патрульної поліції в Харківській області з територіальними підрозділами  Головного управління Національної поліції як одного із заходів, направлених на виконання завдань забезпечення профілактики правопорушень на вулицях і в інших громадських місцях, а також при забезпеченні безпеки дорожнього руху. Наголосив на правових підставах і умовах застосування поліцейських заходів співробітниками патрульної поліції. Він також звернув увагу студентів на основні положення нормативно-правових документів, що регламентують діяльність патрульної поліції, ознайомив із вимогами до співробітників патрульної поліції, повноваженнями та їх завданнями у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Залучення працівників Управління патрульної поліції України в Харківській області до навчального процесу наповнює його практичним змістом та підвищує цікавість студентів.

ВЗГ ХНУВС