Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 ХНУВС Юлія Загуменна та доцентка цієї ж кафедри Олена Юшкевич провели зустріч із директором Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентином Бартишем.

Юлія Загуменна розповіла про основні напрями діяльності відділення юридичної клініки університету в місті Кам’янець-Подільському, про перспективні напрями її співпраці із системою безоплатної правової допомоги. Звернула увагу, що під час роботи з Лівобережним Київським місцевим центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги для здобувачів освіти університету на системній основі проводилися вебінари, присвячені основним принципам медіації, правам споживачів фінансових послуг під час війни, порядку залучення захисника у кримінальному провадженні тощо.

Валентин Бартиш поділився багаторічним досвідом роботи у Кам’янець-Подільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Учасники зустрічі окреслили подальші кроки в межах співробітництва та перспективні напрями впровадження спільних соціальних ініціатив, пріоритетні напрями роботи юридичної клініки, алгоритм дій викладачів-кураторів і курсантів-консультантів під час чергування в юридичній клініці. Окремо було акцентовано увагу на залучені здобувачів вищої освіти до спільних проєктів з надання безоплатної правової допомоги.

ВЗГ ХНУВС