Доцентка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 ХНУВС Тетяна Шевчук разом із активом наукового гуртка кафедри успішно пройшли курс підвищення кваліфікації на тему «Протидія торгівлі людьми в Україні. Вплив війни» на платформі онлайн-курсів Prometheus.

Торгівля людьми може відбуватися як на території країни, так і за її межами. Постраждати від цього злочину може будь-яка особа, не зважаючи на стать, вік, рівень освіти чи соціальний статус. Війна значно підвищує вразливість населення до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, водночас ускладнюючи можливості ідентифікації постраждалих та надання їм необхідної допомоги.

Одна з головних тез курсу – лише ефективна взаємодія всіх уповноважених суб’єктів реагування на випадки торгівлі людьми й наявність належної компетенції фахівців, що працюють у цій сфері, сприяє протидії торгівлі людьми та забезпеченню допомоги постраждалим.

Лектори курсу ознайомили учасників та учасниць з термінологією та нормативно-правовими актами, виявили групи ризику, актуалізували знання щодо ідентифікації постраждалих та опрацювали Національний механізм взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

ВЗГ ХНУВС