Доцентка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 ХНУВС кандидатка психологічних наук Світлана Лозова провела онлайн бінарне заняття із дисципліни «Судова медицина та психіатрія» на тему «Травматологія. Вибухові травми».

У проведенні заняття взяв участь завідувач відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Дмитро Климчук. Він розповів студентам про види вибухових речовин і пристроїв, їх специфіку, особливості  роботи експертів на місці вибуху, види травм у залежності від типів вибухових речовин і вибухових пристроїв, а також навів приклади із практики щодо необережного поводження з вибуховими речовинами та їх наслідки.

Під час заняття було приділено увагу питанням дослідження уламків вибухових пристроїв, що вилучені з тіл загиблих на деокупованих територіях. Світлана Лозова розповіла про відстані вибуху, їх класифікацію та окреслила характер ушкоджень в залежності від дистанції вибуху снаряду.

ВЗГ ХНУВС