Науково-педагогічні працівники та курсанти факультету № 1, які задіяні у роботі відділення юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Кам’янець-Подільський, провели зустріч із заступницею начальника відділу Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліною Задорожною.

Спікерка розповіла про систему надання безоплатної правової допомоги в Україні (БПД), види БПД та суб'єкти її надання, поняття, види, суб'єкти первинної безоплатної правової допомоги, здійснення захисту, представництва інтересів осіб у судах, складення документів процесуального характеру в межах вторинної безоплатної правової допомоги, про клієнтів системи надання БПД, а також про функціонування та постійне оновлення довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid».

Аліна Задорожна окреслила особливості роботи системи надання БПД в умовах воєнного стану та можливості отримання необхідної допомоги через електронну пошту чи телеграм канал центру – Харківський центр БПД.

Під час дискусії учасники заходу ставили спікерці тематичну низку запитань та отримали вичерпні ґрунтовні відповіді.

Наприкінці зустрічі керівниця юридичної клініки ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна подякувала Аліні Задорожній за змістовний виступ і закликала курсантів долучатися до співпраці з Центром.

ВЗГ ХНУВС