Щороку, 10 листопада в Україні відзначається День ветерана органів внутрішніх справ. Цього дня правоохоронці вшановують своїх колег, які усе своє життя присвятили служінню закону, захисту прав і свобод громадян, а сьогодні передають свій життєвий та професійний досвід молодим фахівцям нової формації – працівникам Національної поліції України.

У Харківському національному університеті внутрішніх справ ветеранська організація нараховує понад 200 ветеранів. Серед них – і ті, хто перебувають на заслуженому відпочинку, і ті, хто продовжує працювати у навчальному закладі. Тож, 10 листопада – це вагомий привід зібрати їх усіх разом, висловити вдячність за сумлінну й самовіддану працю, щирість і відкритість, готовність надати посильну допомогу.

Урочисті заходи, присвячені Дню ветерана ОВС, колектив університету вперше відзначає сумісно з Головним управлінням Національної поліції в Харківській області. Розпочалися урочистості загальним фотографуванням.

Зустріч продовжилася в актовому залі університету. Звертаючись до ветеранів зі словами вітання, ректор університету подякував їм за співпрацю, побажав щастя, здоров’я, довгих років життя та здійснення усіх задумів. Від імені начальника ГУНП в Харківській області генерала поліції третього рангу Анатолія Дмитрієва привітав ветеранів зі святом заступник начальника Валерій Пахомов. Присутній на урочистостях Міністр внутрішніх справ України у 2001–2003 рр., генерал-полковник міліції, який свого часу очолював Головне управління Міністерства  внутрішніх справ України в Харківській області, харків’янин Юрій Смирнов у своєму виступі наголосив, що «історія правоохоронних органів – це історія мужності, героїзму, відданого служіння в ім’я нашої держави і нашого народу. Твердо вірю в те, – зазначив Юрій Олександрович, – що напрацьований десятиліттями дорогоцінний досвід буде використаний у підготовці нових поколінь правоохоронців».

Від імені ветеранів слово взяв голова Ради ветеранів ОВС Харківської області Володимир Карякін. Він подякував керівництву ГУНП в Харківській області і особисто ректору університету Валерію Сокуренку за те, що влаштували свято одразу для двох ветеранських організацій, за турботу та увагу до старшого покоління, за те, що справа, якій вони присвятили усе своє життя, продовжується, а їх досвід та напрацювання покладено в основу виховання нових фахівців, захисників правопорядку. Вітальну адресу від голови Асоціації ветеранів МВС України Володимира Корнійчука присутнім зачитав голова ветеранської організації ХНУВС Сергій Кацалап.

Відбулося нагородження ветеранів, під час якого було вручено нагрудний знак МВС України Миколі Дмитришину, який багато років відпрацював у Московському райвідділі міліції, а нещодавно, будучи на пенсії, затримав зловмисника.

Представники молодого покоління правоохоронців – юнаки і дівчата, які  сьогодні опановують ази майбутньої професії, з нагоди святкової дати підготували ветеранам творчий подарунок – концерт.

Продовжились урочистості плац-концертом. На великому плацу університету ветеранам продемонстрували театралізовані музично-хореографічні композиції, присвячені становленню та розвитку правоохоронних органів України з використанням елементів стройової підготовки, вокалу, хореографії та спортивно-бойового мистецтва.

Завершився захід спілкуванням керівництва університету, представників колективу навчального закладу з членами ветеранських організацій у неформальній обстановці.

 

ВЗГ ХНУВС