У межах співпраці Харківського національного університету внутрішніх справ із регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області відбулася зустріч на тему «Історія створення та розбудова системи безоплатної правової допомоги», яке провела директорка центру Марина Лукіянова.  

У зустрічі взяли участь здобувачі освіти та викладачі, які надають правову допомогу громадянам в межах діяльності відділення юридичної клініки університету в м. Вінниця. Заняття відкрив проректор ХНУВС Олександр Музичук, який зазначив, що юридична клініка відіграє значну роль в отриманні здобувачами освіти вишу практичних знань і навичок, оволодінні підходами та методами спілкування з різними категоріями громадян. Марина Лукіянова розповіла, що  регіональні центри почали надавати правову допомогу з 2013 року. З цього часу команди центрів на місцях щоденно забезпечують безкоштовну участь захисника у досудовому розслідуванні та судовому провадженні, здійснюють моніторинг дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної правової допомоги, організовують проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань надання безоплатної правової допомоги.

Віталій Найда закликав здобувачів освіти вишу, які є консультантами юридичної клініки, долучатися до заходів, що проходитимуть у межах співробітництва відділення юридичної клініки університету з регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

ВЗГ ХНУВС