Курсанти факультетів № 3 і № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ разом із кураторами, доцентом кафедри педагогіки та психології Вікторією Доценко  та старшим викладачем кафедри майором поліції Оленою Макаровою, відвідали Свято-Успенську Святогірську лавру – православний монастир Української Православної Церкви у м. Святогірськ Донецької області.

Курсанти побували у печерах крейдяної скелі (найдавніший печерний монастир), побачили святині стародавнього печерного монастиря: каплицю, два печерних храми, крейдяні келії і храм Святителя Миколая Чудотворця. Також юнаки та дівчата здійснили прогулянку до чернечого скиту, відвідали Меморіальний комплекс періоду Другої світової війни на горі Артема, пам’ятник на могилі лейтенанта В. М. Камишева (дуб Камишева).

Святогірськ – це невелике курортне містечко на сході України, розташоване на березі величної річки Сіверський Донець. Ці місця манять своєю мальовничістю, сукупністю краси природи і святості монастиря. Кожен курсант, який відвідав Лавру, запам’ятає її назавжди і, напевно, захоче ще не раз повернутися туди.

ВЗГ ХНУВС