Професорка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 докторка юридичних наук, професорка Олена Синявська спільно з уповноваженою з антикорупційної діяльності ХНУВС Яною Мазур провели лекційне бінарне заняття за темою «Актуальні проблеми запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» для магістрів 2 курсу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність».

Яна Мазур розповіла про сутність та види конфлікту інтересів, охарактеризувала ключові категорії, які входять до понять реального та потенційного конфлікту інтересів, алгоритм дій щодо самостійного та зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів. Також були розглянуті встановлені Законом України «Про запобігання корупції» обмеження, встановлені з метою недопущення виникнення конфлікту інтересів в діяльності осіб, уповноважених для виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Розглянуто було й деякі аспекти судової практики, пов’язаної із розглядом адміністративних правопорушень, пов’язаних з недотриманням обмежень, встановлених законодавством України, а також заходи, які вживаються у ХНУВС з метою недопущення виникнення реального та потенційного конфлікту інтересів.

Наприкінці лекції були надані відповіді на запитання, які виникли у слухачів магістратури.

ВЗГ ХНУВС