Юристка Вероніка Попова та доцентки кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Ірина Антол, Євгенія Ананьєва провели сумісне бінарне заняття для здобувачів вищої освіти однієї з груп факультету № 6 з навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці». Тема заняття – «Охорона праці в Україні та Німеччині: порівняльна характеристика».

Під час заходу Вероніка Попова зазначила, що у Німеччині розвинена система штрафів до працівників на підприємстві. Вона розповіла про особливості виробничого травматизму, причини та умови настання нещасних випадків на виробництві як в Україні, так і в Німеччині. Звернула увагу студентів на основні положення законодавства про охорону праці в Україні: Кодекс законів про працю України, ЗУ «Про охорону праці», ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а також на інші нормативно-правові акти та інструкції.

Юристка наголосила, що основою фінансової безпеки німців є розвинена страхова система. Страхується усе: життя, здоров’я, автомобілі, будинки, за бажанням – ризик завдати шкоду іншому тощо. Наприклад, якщо підприємець, у якого є школа вокалу чи музична школа, то окрім страхування обладнання необхідно також застрахувати ще й свою відповідальність перед відвідувачами у разі спричинення їм шкоди у студії, а без страхування автомобіля взагалі не можна виїжджати на дорогу.

Протягом заняття студенти дискутували та отримали змістовні відповіді на запитання. Вероніка Попова побажала присутнім сумлінно навчатися, берегти себе та досягати поставлених цілей.

ВЗГ ХНУВС