Старша викладачка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Юлія Митрофанова за участі представниць Тячівського районного управління поліції ГУНП в Закарпатській області – старшої інспекторки дотримання прав людини Марʼяни Веприк та інспекторки цього ж відділу Марти Крегул провела бінарне заняття онлайн зі студентами-правознавцями другого курсу факультету № 6.

Поліціянтки розповіли студентам про свою професійну діяльність. Особливу увагу приділили системі Custody Records, яка запроваджена для дотримання прав затриманих осіб і передбачає електронну фіксацію дій, що відбуваються з затриманими особами. Під час презентації Тячівського РУП вони ознайомили студентів із першим поверхом управління поліції, який охоплений системою відеоспостереження, розповіли, як ведеться контроль черговою частиною та інспекторами з дотримання прав людини, навели конкретні приклади з особистого досвіду роботи.

За час перебування на посаді старші інспектори постійно підвищують свій рівень кваліфікації, направляються у відрядження в інші області для обміну досвідом, з метою збільшення довіри населення до Національної поліції проводять різноманітні заходи, навчання з особовим складом.

Мар’яна Веприк і Марта Крегул наголосили, що мета інспекторів дотримання прав людини – охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

Заняття пройшло активно, студенти дискутували з інспекторами, ставили багато запитань, на які отримали фахові відповіді.

Наприкінці зустрічі Юлія Митрофанова запросила представниць практичного підрозділу до участі в наступних заняттях.

ВЗГ ХНУВС