Представники кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 – професор кафедри Андрій Войціховський та доцент кафедри Олександр Радченко – взяли участь у черговій тематичній онлайн-лекції судді Конституційного Суду України Галини Юровської на тему «Порядок відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України: новели правового регулювання».

Під час лекції доповідачка зазначила, що для набуття повноправного членства в ЄС, Україна ухвалила та впровадила законодавство щодо процедури відбору суддів Конституційного Суду України, включаючи процес попереднього відбору на основі оцінки їх доброчесності та професійних навичок відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Прийняті відповідні нормативно-правові акти мають велике значення для подальшого розвитку євроінтеграційного вектору України.

Підсумовуючи викладений матеріал, суддя Галина Юровська зауважила, що у довгостроковій перспективі ухвалений механізм відбору суддів Конституційного Суду України позитивно вплине на якість рішень органу конституційної юрисдикції, що сприятиме збільшенню рівня довіри громадян до судової влади.

ВЗГ ХНУВС