Представники кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 спільно з кафедрою конституційного і міжнародного права факультету № 4 провели міжкафедральний круглий стіл «Національна безпека України в умовах воєнного стану: виклики та реалії сьогодення».

Разом із науково-педагогічними працівниками в ньому взяли участь здобувачі вищої освіти, військовий капелан Духовного управління капеланів Української Євангельської Церкви Тарас Банас та начальник сектору публічного порядку відділу взаємодії з громадами Кам’янець-Подільського ГУНП в Хмельницькій області Руслан Гончарук. Захід відкрили декани факультетів № 1 та № 4 Віталій Романюк й Микола Марчук.

Микола Марчук виступив із доповіддю, у якій проаналізував особливості інформаційної війни як інструмента впливу на національну безпеку України в умовах воєнного стану. Доповідач наголосив, що в умовах російсько-української війни інформаційна війна є додатковим викликом для безпеки України, яка не обмежується лише розповсюдженням дезінформації, а й включає в себе кібератаки, маніпуляції соціальними мережами і використання психологічних технологій для дестабілізації суспільства.

Віталій Романюк акцентував увагу на особливостях нормативних засад діяльності Національної поліції України в умовах правового режиму воєнного стану.

Військовий капелан Тарас Банас розповів про роль і значення військового капеланства у зміцненні бойового духу воїнів Збройних Сил України.

Представник Кам’янець-Подільського ГУНП в Хмельницькій області Руслан Гончарук поділився практичним досвідом та особливостями діяльності працівників Національної поліції на деокупованих територіях (Харківській та Київській областях).

Тема та формат проведення міжкафедрального круглого столу викликала велику зацікавленість у здобувачів вищої освіти. За результатами заходу буде видано збірку доповідей учасників.

ВЗГ ХНУВС