9 листопада у День української писемності та мови в університеті пройшов перший етап ХVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організований кафедрою українознавства факультету № 2. Цим заходом розпочався Тиждень української мови та культури, який традиційно проводиться у ХНУВС у середині листопада.

У конкурсі взяли участь 66 курсантів та студентів з усіх факультетів. Учасники виконали різноманітні за складністю завдання, де треба було виявити знання стилістики, граматики, орфографії, а також написати твір-мініатюру за однією з запропонованих тем. Переможцями серед курсантів стали: І місце – курсант 1-го курсу факультету № 1 Віталій Найда, ІІ місце розділили курсант 1-го курсу факультету № 1 Сергій Левенець та курсант 3-го курсу факультету № 3 Ольга Лижник, ІІІ місце розподілено між курсантом 1-го курсу факультету № 2 Кариною Мікрюковою та курсантом 1-го курсу факультету № 1 Оленою Носовою.

Переможцями серед студентів стали: І місце – студентка магістратури факультету № 6 Анастасія П’ясецька, ІІ місце – студентка 1-го курсу факультету № 6 Руслана Крунь, ІІІ місце розділили студентки 1-го курсу факультету № 6 Валерія Маслюкова та Анастасія Натопта.

Щиро вітаємо переможців з успіхом та бажаємо високих результатів у другому етапі конкурсу.  

ВЗГ ХНУВС