Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Наукова діяльність здобувачів освіти як елемент забезпечення якості вищої освіти», яке провів один із засновників Школи – учений секретар секретаріату Вченої ради ХНУВС Владислав Невядовський.

У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Владислав Невядовський в інтерактивному форматі розповів про систему забезпечення якості вищої освіти в Україні, впровадження у ній елементів студентоцентризму. Він також описав на конкретних прикладах із власної науково-педагогічної діяльності особливості підготовки перших наукових робіт, тісний взаємозв'язок між навчальною та науковою діяльністю курсантів та студентів вишу, інтелектуальні й когнітивні аспекти їх наукових пошуків.

Голова Школи Віталій Найда акцентував увагу присутніх на принциповій важливості теми зустрічі для усвідомлення місця наукової діяльності на загальноуніверситетському та загальнодержавному рівні, адже саме у наукових пошуках здобувачів освіти і втілюються елементи студентоцентризму, що торкаються питань розбудови вишу, правоохоронних органів і держави.

Курсанти та студенти в межах зустрічі дискутували, ставили запитання спікерам про використання сайтів, сервісів та інформаційних ресурсів у науковій роботі, оцінювання наукової діяльності під час проведення акредитацій та відомчих перевірок в університетах, а також отримали поради щодо наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС