У Центрі академічного письма Сумської філії ХНУВС для студентів та курсантів був проведений науково-практичний семінар на тему «Використання цифрових ресурсів при підготовці наукових досліджень з дотриманням принципів академічної доброчесності».

До учасників семінару звернулась професорка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко та зауважила, що головною запорукою підготовки оригінальних наукових досліджень є формування практичних навичок самостійного пошуку першоджерел, збирання та їх правильне опрацювання.

Завідувачка відділу інформаційних комунікацій і баз даних Сумської обласної наукової бібліотеки Людмила Панкратова, яка приєдналася до проведення науково-практичного заходу онлайн, зосередила увагу на інформаційних ресурсах, які здобувачі можуть використовувати в освітньому процесі. Зокрема для написання курсових робіт можна скористатися послугами «віртуальної довідкової служби» для замовлення списків літератури в режимі онлайн, дистанційному замовленні книг, статей тощо.

Людмила Панкратова акцентувала увагу на юридичних періодичних виданнях обласної бібліотеки, електронні копії яких здобувачі можуть отримувати на власну електронну пошту.

Модераторка Надія Демиденко зазначила, що порушення принципів академічної доброчесності є неприпустимим явищем, адже процес удосконалення вищої освіти багато у чому визначається саме високим рівнем академічної культури.

Сумська філія ХНУВС