З нагоди Міжнародного дня Організації Об’єднаних Націй, який щорічно відзначається у світі з 1971 року, для здобувачів вищої освіти всіх локацій Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано проведення відеолекторію «Реформування Ради Безпеки – шлях до ефективності ООН». Присутні заслухали доповідь професора кафедри конституційного і міжнародного права кандидата юридичних наук Андрія Войціховського. Він поінформував про історію виникнення Організації Об’єднаних Націй та її завдання, про особливості механізму запобігання військовим конфліктам та функціонування Ради Безпеки ООН. Лектор пояснив чому на сьогоднішній день назрілою і визнаною багатьма світовими лідерами є необхідність у реформуванні принципів діяльності Ради Безпеки ООН.

Курсантів і студентів також ознайомили з нещодавнім виступом Президента України Володимира Зеленського в Радбезі ООН, в якому було окреслено зміст пропозицій керівництва нашої країни для запобігання здійсненню агресії проти будь-якої держави.

24 жовтня 1945 року було ухвалено Статут ООН – документ, що описує цілі та напрями роботи Організації. Україна пропонує шлях виведення ООН з кризи «недіяння» для повернення ефективності та досягнення миру на планеті. Молодим людям сьогодні важливо розуміти, що від успішності реалізації цих кроків залежить не тільки майбутнє України, але й повернення до здійснення своїх завдань важливої міжнародної організації світу.

ВЗГ ХНУВС