Доцентка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 Ірина Луценко спільно із фахівчинею Салтівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області Катериною Каратаєвою провели онлайн бінарне заняття для студентів.

Практичний досвід Катерини Каратаєвої допоміг студентам поглибити свої теоретичні знання щодо порядку виконання і відбування покарань пов’язаних з позбавленням волі у виправних колоніях та покарань не пов’язаних з обмеженням або позбавленням волі.

Особливу зацікавленість студенти проявили до інформації про порядок виконання і відбування покарань, пов’язаних з позбавленням волі, про що Катерина Каратаєва розповіла на власному досвіді під час роботи молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки державної установи «Качанівська виправна колонія № 54».

Упродовж усього заняття студенти активно ставили доповідачці запитання, на які отримали максимально повні відповіді. Їх цікавив порядок виконання і відбування покарання жінками, яким призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі, надання психологічної підтримки засудженим жінкам, умови праці, сімейний стан засуджених і підтримання зв’язків із родиною під час перебування в колонії тощо.

ВЗГ ХНУВС