На базі Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з Управлінням запобігання корупції МВС України проведено регіональний круглий стіл на тему «Виявлення корупційних ризиків у діяльності МВС в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення України».

Захід відкрив проректор ХНУВС полковник поліції Олександр Музичук, який подякував всім за можливість взяти участь в обговоренні основних положень антикорупційного законодавства та змін до нього у такий непростий для країни час. Він побажав учасникам і всім присутнім плідної роботи, активного обміну досвідом і думками.

З вітальним словом до учасників навчань також звернувся начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук, який зазначив про актуальність проведення таких заходів та окреслив подальші напрями роботи у сфері протидії та запобігання корупції у системі МВС України.

На круглому столі було обговорено міжнародні стандарти протидії корупції, антикорупційні заходи в діяльності МВС та їх вплив на євроінтеграційний процес в умовах воєнного стану, а також питання виявлення корупційних ризиків під час здійснення публічних закупівель, перетину кордону та розподілу гуманітарної допомоги.

До дискусії долучились координаторка Програми НАТО з виховання доброчесності Марина Когут, експертка Програми розвитку ООН Анна Федоренко, експерти з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Богдан Шапка та Олег Сологуб, начальник відділу запобігання корупції ГУНП в Харківській області Ігор Луппа, головний бухгалтер МРЦ «Миргород» Галина Авраменко, представник Харківського обласного благодійного фонду «Даруй добро» Олексій Зеленський, а також представники центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується через Міністра внутрішніх справ України. Це дало змогу концептуально підійти до дослідження корупційних ризиків через призму всіх аспектів суспільного устрою.

Модераторкою заходу виступила уповноважена з антикорупційної діяльності ХНУВС Яна Мазур, яка також звернула увагу учасників на особливості антикорупційної роботи під час вступної кампанії в університеті.

Підсумки заходу підвів заступник начальника Управління-начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко. Він зазначив, що результати обговорення на круглому столі мають бути обов’язково враховані для мінімізації корупційних ризиків у діяльності системи МВС України.

ВЗГ ХНУВС