27 жовтня Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук провела робочу зустріч спільно з представниками Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на чолі з його головою Андрієм Бутенко.

На зустрічі були присутні і керівники закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС України, вищих військових навчальних закладів та закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади.

Метою заходу було підписання Меморандуму  про співпрацю Міністерства внутрішніх справ України з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. 

Інна Ящук наголосила на важливості перегляду підходів до забезпечення якості вищої освіти.

“Цей Меморандум - не початок нашої співпраці, а її продовження. Наші заклади вищої освіти відрізняються від інших тим, що вони не цивільні. Ми орієнтуємось на ринок праці і нам важливо за роки навчання дати курсантам усе, щоб вони могли реалізуватись у правоохоронній чи судовій системі”, - зазначила Державний секретар МВС України Інна Ящук.

Також в ході розмови були обговорені проблеми закладів вищої освіти, які виникли внаслідок збройної агресії рф, шляхи їх вирішення та напрацювання. Освітяни поділились своїми пропозиціями для вдосконалення освітньо-професійних програм. Сторони домовилися об'єднати зусилля щодо розвитку систем забезпечення якості освіти та формування культури академічної доброчесності, а також погодилися спільно вживати заходи для вдосконалення законодавства у сфері вищої освіти.

 

Департамент комунікації МВС України