З нагоди Дня української писемності та мови для здобувачів вищої освіти факультетів №№ 2, 3 відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано зустріч з вінницьким поетом та письменником Віктором Мельником.

Віктор Мельник є членом Національної спілки письменників України, автор різнобарвного поетичного й прозаїчного, а ще більше перекладацького доробку, який налічує десятки творів і збірок на більш, ніж 15 європейських мовах. Довгий час він працював у вінницькій пресі як публіцист з правової тематики.

Під час зустрічі курсанти почули поетичні рядки в авторському виконанні, дізналися про останні твори та цікаві сторінки біографії гостя.

Кожна мова світу, національна писемна спадщина є надбаннями усього людства, що віддзеркалює різноманітний і різнобарвний матеріальний і духовний всесвіт. Між тим, імперії й тоталітарні режими прагнуть уніфікувати людську культуру, пригнічують розвиток національних мов підкорених народів. За понад трьохсотрічне панування над більшою частиною України національна культура зазнала багатьох втрат, її розвиток пригнічувався і пригальмовувався. Для молодих громадян української держави і, тим більше правоохоронців, важливо розуміти, що одним із важливих завдань майбутньої розбудови України є надолуження історичних і культурних прогалин. Кожен громадянин може і повинен брати у цьому участь, збагачуючи свою мову через знайомство з творчістю обдарованих земляків, яка надихає та відкриває й простори інших культур.

ВЗГ ХНУВС