З нагоди Дня створення Європейського Союзу, який щорічно відзначається країнами європейської спільноти 1 листопада, відбулася зустріч курсантів-першокурсників факультетів № 2 та № 3 із засновницею громадської організації «Асоціації Євроклубів Вінниччини», начальницею управління по зв'язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприяння інвестиціям виконавчого апарату Вінницької обласної Ради Єлизаветою Савчук.

Відкрив захід проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Музичук. Він зазначив, що особливістю Європейського Союзу є добровільна співпраця та здійснення взаємовигідної політики між державами, фундаментальною основою якої є забезпечення прав людини.

Єлизавета Савчук у своєму виступінавела деякі цікаві факти й надала загальну характеристику ЄС та досвіду реалізації різноманітних спільних проєктів зі структурами ЄС на Вінниччині, яка в цьому напрямі роботи займає лідируючі позиції в Україні. Учасник зустрічі – голова Школи наукового лідерства Віталій Найда – поділився з курсантами власним досвідом участі в європейських освітніх проєктах.

Підбиваючи підсумки заходу, Олександр Музичук охарактеризував зустріч як мотивуючу, адже було окреслено можливості, які дає вступ країн до ЄС, що ведуть до успіху всіх наполегливих і допитливих, допомагають їм всебічно реалізуватися і заради чого й існує співтовариство держав Європейського Союзу.

Зустріч було організовано відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС