На початку засідання одноголосно було ухвалено рішення про введення до складу Вченої ради начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області полковника поліції Юрія Пархоменка. Він запевнив, що буде надавати допомогу у підготовці висококваліфікованих кадрів для Національної поліції України.

Розглядалися актуальні питання закладу вищої освіти: кадрове забезпечення науково-педагогічними працівниками ХНУВС; затвердження рішень вчених рад факультетів №№ 1-4, 6, Сумської філії, Педагогічної ради Кременчуцького льотного коледжу, військової кафедри університету та проведення конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників, а також на заміщення вакантних наукових посад; атестаційні справи щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету.

Заслухали про результати роботи в умовах дії правового режиму воєнного стану науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі в 2023 році; проаналізовано результати та намічено перспективи розвитку іміджевої політики Харківського національного університету внутрішніх справ та PR-діяльності.

Особливу увагу члени Вченої ради університету приділили навчально-методичному забезпеченню навчальних дисциплін кафедр факультетів №№ 1-4, 6, Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу на 2023/2024 навчальний рік в умовах дії воєнного стану. Із доповідями щодо результатів діяльності наукових гуртків кафедр, циклових комісій університету виступили декани факультетів та керівники відокремлених структурних підрозділів.

Розглянуто також було й питання утворення разових спеціалізованих вчених рад для проведення публічних захистів дисертацій з метою присудження ступеня доктора філософії. Затвердили ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора філософії; рекомендовані до друку монографічні дослідження та навчально-методичні матеріали для використання в освітньому процесі; Положення навчально-тематичного плану Школи педагогічної майстерності ХНУВС на 2023/2024 навчальний рік; проведення атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» (поліцейські) у формі комплексного екзамену; Положення про особливості організації освітнього процесу за заочною формою навчання (державне замовлення), а також Положення про Адміністративну раду Кременчуцького льотного коледжу університету, Педагогічну раду Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС та внесли зміни до графіків освітнього процесу Кременчуцького льотного коледжу на 2023/2024 навчальний рік.

ВЗГ ХНУВС