В Автошколі для осіб з інвалідністю Харківського національного університету внутрішніх справ тривають курси підготовки водіїв транспортних засобів категорії «В». Вони включають 64 години теоретичної підготовки та 40 годин практичного керування транспортним засобом. Наразі теоретичну частину занять проходять 30 учнів, а практичну – 10.

Слухач Автошколи Микола Шарпатський, який має порушення слуху, вже пройшов теоретичну підготовку, склав іспит у Територіальному сервісному центрі МВС і навчається керувати автівкою. Заняття проходять на автомайданчику, де під керівництвом інструктора-водія слухач виконує вправи з водіння – рух з місця та зупинку, змійку переднім і заднім ходом, розвороти, паркування. Попереду – набуття навичок руху містом: зміна смуги руху, випередження авто, правильна траєкторія повороту праворуч і ліворуч та багато іншого. Миколі потрібно на належному рівні пройти практику водіння та продемонструвати гідний рівень знань і вмінь під час іспиту на отримання водійського посвідчення.

Навчання в Автошколі ХНУВС тривають постійно. Запрошуємо осіб з інвалідністю, які бажають вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В», або, маючи посвідчення, потребують перенавчання та підвищення рівня безпечного керування автомобілем.

Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28.

Надіслати заявку для проходження навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС можна електронною поштою: [email protected].

ВЗГ ХНУВС