У межах викладання навчальної дисципліни «Філософія» доценткою кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидаткою філософських наук Тетяною Пономаренко спільно із психологом філії Ганною Яровою проведено бінарне заняття на тему «Проблема людини у філософії» для першокурсників спеціальності «Правоохоронна діяльність».

Під час проведення лекції були розглянуті основні питання, зокрема: висвітлення проблеми сутності людини, її походження у працях класиків філософської думки; проблема антропосоціогенезу; необхідність та важливість соціалізації; розмежування понять «людина», «індивід», «індивідуальність», «особа», «особистість»; ранжування потреб; особливості сучасної концепції людини у філософії. Під час заняття Ганна Ярова звернула увагу здобувачів освіти на особливості структури особистості (з точки зору психоаналітичної теорії) та необхідність консолідації усіх сутнісних сил для здійснення різних видів діяльності та досягнення поставленої мети.

Учасники бінарного заняття дійшли висновку, що людина є біопсихосоціальною істотою. Її дослідження з наукової точки зору та потреба у подальшому філософсько-антропологічному осмисленні породжують нові актуальні питання та дискурси. Наприкінці заняття здобувачі вищої освіти отримали практичні рекомендації психолога щодо підтримки ментального здоровʼя та опанували методики його збереження.

ВЗГ ХНУВС