Відбулася зустріч гаранта освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право («Поліцейські») завідувача кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Юрія Орлова з випускниками магістратури. Мета онлайн-зустрічі – об’єктивна  оцінка освітньо-професійної програми з урахуванням досвіду практичної діяльності випускників та їх професійного становлення після закінчення університету.

Під час спілкування було з’ясовано, що всі випускники 2022–2023 навчального року працюють на відповідальних посадах в органах досудового слідства та дізнання Національної поліції. Отримана ними кваліфікація магістра права сприяла кар’єрному зростанню, просуванню по службі. Обговорено було й актуальні виклики, які є в діяльності органів досудового розслідування в умовах воєнного стану. Випускники підтвердили актуальність навчального матеріалу, що викладався протягом реалізації освітньо-професійної програми, сучасність, ґрунтовність та корисність отриманих ними знань у сфері права, протидії злочинності. Особливо підкреслили прикладну значимість таких навчальних дисциплін як «Кримінальна юстиція: правові доктрини та принципи правотворчості», «Актуальні проблеми протидії злочинності», «Криміналістичні засоби та методи розслідування кримінальних правопорушень».

Такі зустрічі проводяться постійно і відіграють значну роль у забезпеченні якості освітнього процесу, а їх результати враховуються при періодичному перегляді освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право («Поліцейські»). Вони дають змогу не тільки відслідковувати траєкторії професійного зростання випускників, оцінювати ефективність освітньо-професійної програми, а й вчасно її коригувати, адаптувати під запити практики протидії злочинності.

ВЗГ ХНУВС