У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди випуску слухачів курсів спеціалізації поліцейських офіцерів громад, які успішно пройшли навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки тощо. Навчальний процес забезпечували кращі викладачі та тренери університету.

У заході взяли участь заступник Голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції, генерал поліції третього рангу Олександр Фацевич, голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальниця управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська, начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, проректори університету, керівництво інституту післядипломної освіти та ін.

Після внесення Прапора університету, підняття Державного Прапора України та виконання Державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять, самовідданість, стійкість і героїчний подвиг захисників нашої держави, правоохоронців – усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Після вручення свідоцтв про успішне завершення навчання випускників курсів привітав заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, який наголосив, що «без безпеки в тилу неможливі перемоги на фронті. Перемога близька, але вона кується кров’ю. Хтось робить це в окопах – і поліцейські в тому числі, – а хтось в тилу забезпечує безпеку і спокій громадян на умовно мирних територіях. Ви зробили ще один крок вперед у своєму житі, у професійному становленні. Реформа Національної поліції продовжується. Без підтримки та допомоги керівництва територіальних громад, їх мешканців реалізація цього проєкту була б неможливою». Заступник Голови Національної поліції побажав поліцейським офіцерам громад та їх сім’ям безпеки і перемоги, а також подякував міжнародним партнерам, керівництву МВС, обласних військових адміністрацій, Харківського національного університету внутрішніх справ за велику й необхідну роботу.

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов подякував випускникам за те, що у складний для країни час обрали таку непросту, але важливу місію – бути поліцейським офіцером громади. Він побажав випускникам «тихої роботи, тому що профілактика – це запобігання правопорушень і злочинів. Нехай вас буде не видно, але кожен мешканець громади має знати, що їхній шериф поруч».

Начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко зазначив, що поліцейський офіцер громади – це новий якісний рівень надання поліцейських послуг та захисту громадян: «На Вінниччині сьогодні працюють вже 148 поліцейських офіцерів громади. Це стало можливим завдяки плідній співпраці керівництва області, Національної поліції України, Харківського національного університету внутрішніх справ. Мешканці громад чекають на вас. До роботи!».

Начальниця управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська зазначила, що отримання сертифікатів лише підтверджує високий рівень кваліфікації та мотивації випускників: «Ви зможете бути ефективними у своїх територіальних громадах, зможете працювати з населенням, головами територіальних громад і забезпечувати розвиток безпекового простору. Це ваше головне завдання, з яким, я вірю, ви обов’язково впораєтеся. Хочу всім побажати наснаги і мотивації. Дякую представникам ІСІТАР, викладачам, тренерам, які забезпечували освітній процес, вкладаючи в нього свою душу й серце. Випускники, нехай ваше покликання завжди буде для вас джерелом сили! З Богом, панове офіцери!».

Від імені випускників курсів капітан поліції В’ячеслав Палій висловив подяку викладачам університету та тренерам за отримані знання, настанови і професійний досвід.

З напутніми словами до поліцейських офіцерів громад звернувся ректор університету Валерій Сокуренко: «Ви вчергове підняли свій професійний рівень, отримали сертифікати про закінчення курсів. Держава у непростий час знайшла можливість і направила вас на навчання на 2,5 місяці, незважаючи на воєнний час. Ви опановували знання наполегливо, старанно, мали доступ до кращих практик і методик. Ваше головне завдання – служити людям, своїм громадам. Сьогодні поліція займається й гуманітарними питаннями і має такий же високий рівень довіри, як і ЗСУ. Це дорогого варте. Від того, як ви будете працювати, залежатиме авторитет МВС, Національної поліції, України в цілому. Якщо будете сумлінними, чуйними, відповідальними, вимогливими, перш за все, до себе, у вас точно все вийде! Служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Підготовка поліцейських офіцерів громад проводиться за підтримки керівництва Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Посольства Сполучених Штатів Америки та ІСІТАР.

ВЗГ ХНУВС