Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Актуальні проблеми становлення та розвитку місцевого самоврядування в Україні», яке провів помічник ректора Віктор Слиш. У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти як в офлайн-, так і онлайн-форматі.

Віктор Слиш на прикладі власного багаторічного досвіду роботи на керівних посадах у сфері місцевого самоврядування розповів молоді про розбудову вітчизняного законодавства з питань місцевого самоврядування, до вдосконалення нормативних положень якого він мав безпосереднє відношення, а також ознайомив з особливостями процесу об'єднання територіальних громад. Окремо Віктор Слиш акцентував увагу на деяких аспектах діяльності обласних і районних рад, розвитку новоутворених (об'єднаних) територіальних громад.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що сфера правового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування потребує комплексних і міждисциплінарних досліджень, спрямованих на  осмислення актуальних викликів та вдосконалення вітчизняного законодавства.

Курсанти та студенти університету брали активну участь у дискусії, ставили запитання щодо закордонного досвіду у вирішенні питань самоврядування, обговорювали, які знання та навички є базовими для побудови успішної кар'єри у сфері місцевого самоврядування. Також говорили про патріотичне виховання в територіальних громадах.

ВЗГ ХНУВС