Доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 підполковник поліції Владислав Колісніченко та старший викладач кафедри капітан поліції Олександр Скляр пройшли тренінг поглибленого вивчення курсу тактичної медицини для отримання навичок і знань на рівні бійця-рятувальника відповідно до протоколу TCCC-CLS та бойового парамедика TCCC-СМС. Такі навчання, в умовах максимально наближених до реальних, є складовою прийнятого до реалізації за підтримки МВС України Меморандуму про співпрацю між компанією «Osprey Global Solutions», Національною академією внутрішніх справ, Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Адміністрацією Державної прикордонної служби України.

У тренінгу взяли участь представники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Збройних Сил України, Державної служби транспорту, Міністерства оборони України, ГУР Міністерства оборони Україн, Служби безпеки України, представники закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання системи МВС.

Під час тренінгу інструктори компанії з тактичної медицини поділилися з учасниками своїми знаннями та багаторічним бойовим досвідом. Відпрацьовувалися теоретичний та практичний порядок тактичної медичної допомоги постраждалим безпосередньо на полі бою / червона зона та в укритті / жовта зона, відповідно до протоколу TCCC-CLS, та елементи тактичної медицини, передбачені протоколом TCCC-CМС, розраховані для бойового парамедика із кількома додатковими навичками на рівні асистента лікаря або лікаря екстреної медичної допомоги.

Після завершення курсу та успішного практичного відпрацювання в умовах, наближених до бойових, представники кафедри отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС