Відбулося спільне онлайн-засідання наукового студентсько-курсантського гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» та секції «Проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки держави».

Завідуюча кафедрою кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації». Вона ознайомила присутніх з основними документами Сумської філії ХНУВС, що стосуються політики, стандартів і процедури дотримання академічної доброчесності. Олена Лук’янихіна розповіла про сутнісь, основні види порушень академічної доброчесності та відповідальність згідно з чинним законодавством як науково-педагогічних працівників, так і здобувачів вищої освіти. Вона наголосила на необхідності дотримання доброчесної поведінки у межах освітнього процесу та наукової діяльності. Викладачка продемонструвала присутнім основні наукові ресурси та методи пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення. Ознайомила також гуртківців Олена Лук’янихіна із лауреаткою Нобелівської премії 2023 року у галузі економічних наук Клаудією Голдін, яка була відзнаена «за поглиблення розуміння позицій жінок на ринку праці».

Керівниця гуртка кандидатка економічних наук Світлана Петровська розповіла про жінок-лауреаток Нобелівської премії та проаналізувала їх кількісне співвідношення у порівнянні із чоловіками-лауреатами. Увагу було акцентовано на лауреатках Нобелівської премії у галузі економіки.

Наприкінці онлайн-засідання здобувачі вищої освіти обговорили тему «Чому так мало жінок отримують Нобелівську премію?».

ВЗГ ХНУВС