Науково-педагогічним складом кафедри тактико-спеціальної та фізичної підготовки з курсантами 1-го та 2-го курсу факультетів №№ 2, 3 – членами наукових гуртків кафедри «ЩИТ» та «СФП» – спільно зі старшим викладачем циклу вогневої і фізичної підготовки Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони, майстром спорту із дзю-до Віталієм Несмачним проведено бінарне заняття за дисципліною «Спеціальна фізична підготовка». Тема – «Захист від загрози вогнепальною зброєю».

Мета заняття – обмін досвідом та вдосконалення практичної підготовки здобувачів вищої освіти, формування вмінь і навичок обеззброєння правопорушника в різних екстремальних умовах, розвиток швидкості, координації рухів, сили, спеціальної витривалості, виховання наполегливості й рішучості.

Заняття було направлено на вдосконалення навичок прийомів захисту від загрози вогнепальною зброєю (спереду, ззаду, збоку), загрози від правопорушника, який намагається заволодіти зброєю поліцейського або погрожує застосувати свою зброю. Під час заняття також розглядалися питання правових підстав застосування поліцейських заходів примусу під час дії правового режиму воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС