Харківський національний університет внутрішніх справ та Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочали спільний освітній онлайн-проєкт, спрямований на забезпечення здобувачів освіти знаннями та методичними прийомами у сфері професійної діяльності психолога в умовах війни. Науково-педагогічними працівниками кафедр психологічного спрямування вказаних закладів освіти заплановано проведення серії спільних інтерактивних навчальних занять для курсантів, які навчаються за спеціальністю «Психологія» в межах реалізації академічної онлайн-мобільності задля поглиблення знань про роботу психолога у військових підрозділах під час підготовки та виконання службово-бойових завдань.

Перше інтерактивне заняття на тему «Особливості діяльності психолога для забезпечення виконання підрозділом службово-бойових завдань» із дисципліни «Основи психологічного консультування» провів  кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, полковник Вадим Журавльов. У проведенні  заняття від ХНУВС взяла участь докторка психологічних наук, професорка, професорка кафедри педагогіки та психології Наталя Мілорадова.

Заняття проводилося з використанням тренінгових вправ та елементів групової роботи з курсантами-психологами 4-х курсів Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Курсанти розшири уявлення про психологічний супровід виконання військовослужбовцями службово-бойових завдань; набули навичок роботи з особовим складом військового підрозділу в період бойового злагодження; оволоділи прийомами надання першої психологічної допомоги під час службово-бойових завдань.

ВЗГ ХНУВС