Курсанти 3 курсу факультетів № 1 та № 4 разом із викладачем  доцентом кафедри трудового та господарського права факультету № 2, кандидатом юридичних наук, старшим науковим співробітником, підполковником поліції Валентною Гончарук відвідали навчально-методичний центр-музей імені А. С. Макаренка в с. Подвірки Харківського району Харківської області.

Цей заклад – єдиний в Україні музей, збудований на честь лише однієї людини, а саме всесвітньовідомого педагога та письменника Антона Макаренка.

Екскурсовод ознайомила присутніх із біографією народного педагога, який почав працювати з дітьми, коли йому виповнилось лише 17 років. Згодом А. С. Макаренко став виховувати дітей, долі яких знівечили революція та війна.

Педагогічна діяльність Антона Семеновича ввібрала в себе найкращі досягнення класичної та нової педагогіки. Його спадщина – це досягнення всього прогресивного людства, яке прагне до гуманної освіти. А. С. Макаренко є автором «Педагогічної поеми» та багатьох інших праць, присвячених роботі з підлітками, які скоїли злочини.

Внесок А. С. Макаренка в сучасну педагогічну науку неможливо переоцінити, його система пройшла через вогонь життєвого експерименту. Справи та ідеї Антона Семеновича вивчаються та розповсюджуються по всьому світу.

ВЗГ ХНУВС