За сприяння профспілки Харківського національного університету внутрішніх справ здобувачі вищої освіти та працівники факультету № 6 відвідали Кришталеву печеру та Хотинську фортецю. Особливістю подорожі було те, що екскурсанти мали можливість мандрувати трьома областями – Хмельницькою, Тернопільською та Чернівецькою. 

Кришталева печера – геологічна пам’ятка природи, що знаходиться в селі Кривче Тернопільської області. Студенти пройшлися туристичним маршрутом протяжністю 2,5 км, споглядаючи тунелі, зали й цікаві фігури у формі тварин. Відвідувачі довідалися, що свою назву печера отримала завдяки кристалам гіпсу, які покривають її стіни. Також екскурсовод розповіла про лікувальні властивості мінералів і особливий мікроклімат печери.

Наступною локацією була Хотинська фортеця – середньовічна фортифікаційна споруда. Студенти прослухали цікаву історію становлення та розвитку фортеці – від військового об’єкта до пам’ятки архітектури, яка входить до «семи чудес України». Згадки про місто Хотин на Дністрі та його засновників задокументовані в літописах Київської Русі.

Подібні екскурсії дають можливість зануритися в історію, архітектуру та культуру своєї країни. Це невід’ємна частина національно-патріотичного виховання молоді.

ВЗГ ХНУВС