У Міжнародний день студента, який щорічно відзначається 17 листопада, у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася посвята першокурсників факультету № 6 у студенти.

Присутні виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

З нагоди цього свята студентів привітав ректор вишу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко: «Вітаю вас із Міжнародним днем студентів! Це свято об`єднує молодь України. В усі часи студентство посідає особливе місце у житті суспільства. Ваші жага до нових знань, енергійність, оптимізм, віра у світле майбутнє завжди були і є рушієм позитивних змін. Пам`ятайте, що студентська пора – це найкращий час для самовдосконалення, отримання знань і навичок, які згодом допоможуть  вам стати справжніми фахівцями в обраній професії. Пишаюся, що сьогодні наша молодь у складі Збройних Сил України захищає свободу, незалежність і територіальну цілісність України, виявляючи мужність і патріотизм. Бажаю всім вам успіхів у навчанні, творчих досягнень, міцного здоров’я та активної громадянської позиції! Будьте наполегливими й сміливими на шляху до обраної мети, ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, прагніть піднятися на найвищі вершини у вашому житті! Разом наближаємо нашу Перемогу! Слава Україні! Слава нашим захисникам і захисницям!».

Студентів привітали декан факультету № 6 Оксана Брусакова, її заступник Сергій Загородній та завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Володимир Греченко. Вони побажали юнакам і дівчатам успіхів у навчанні, натхнення у творчості, здійснення професійних та життєвих планів.

До привітань з посвятою в студенти онлайн приєдналися голова студентської ради факультету Наталія Василенко та студент 1 курсу магістратури, активний учасник студентського руху, представник самоврядування Данило Зелінський. Він одним із перших став на захист Харківщини, згодом продовжив боронити Донеччину. Виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку, Данило підірвався на ворожій міні й отримав важкі поранення. Указом Президента України Данила Зелінського нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. 

Від імені студентів-першокурсників слова посвяти виголосила голова Кам’янець-Подільського осередку студентської ради факультету № 6 Анастасія Гончарук.

Оксана Брусакова вручила першокурсникам талісман факультету – «Мудру сову», яка є символом знань, мудрості та пізнання. Вона побажала студентам бути завжди активними, наполегливими і не втрачати можливостей здобувати знання, будувати плани на майбутнє.

Декан факультету також вручила нагороди учасникам та переможцям квесту з практичного відпрацювання навичок першої домедичної допомоги, грамоту та сертифікат для участі у курсі «Основи підтримки життя» від Кам’янець-Подільського осередку мальтійської служби допомоги.

Наприкінці заходу студенти виступили з вокально-хореографічним номером «Ми молодь свободи».

ВЗГ ХНУВС