Завідувачем кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 ХНУВС Сергієм Козаченком організовано цикл виїзних бінарних занять на базі ізолятора тимчасового тримання Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області для курсантів 3 курсу – майбутніх працівників кримінальної поліції.

Під час практичного заняття начальник Вінницького районного управління поліції полковник поліції Віталій Курчик розповів про особливості службової діяльності райуправління, наголосивши на важливості отримання професійних знань в освітньому процесі.

Курсанти ознайомились зі структурою ІТТ та специфікою його діяльності, особливостями внутрішнього розпорядку та функціональними обов’язками працівників. Начальник сектору організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП у Вінницькій області Іван Головатюк продемонстрував кожен із етапів процесу і організації роботи ІТТ. Здобувачі освіти побачили як саме працює ізолятор тимчасового тримання зсередини, в яких умовах перебувають затримані, як проходить робота чергової частини. Вони також ознайомились з умовами та порядком надання первинної правової допомоги громадянам, процесом анкетування тощо.

Начальник кримінальної поліції Вінницького РУП полковник поліції Сергій Хіміч виразив впевненість, що нові знання значно доповнять фахові компетенції майбутніх працівників кримінальної поліції та стануть запорукою їх професійного зростання.

ВЗГ ХНУВС