З метою розвитку навичок аудіювання і досягнення кращих результатів курсантами та студентами на заняттях з іноземної мови завідувачка кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС Олена Статівка, доценти цієї ж кафедри Олег Гончарук, Валентина Кочина, Валентина Почуєва, старші викладачі Артем Білоусов та Лариса Сазанова відвідали онлайн-вебінар «Practical Tips for Improving Listening Outcomes in the Classroom» від National Geographic Learning. 

На вебінарі обговорювали питання традиційного аудіювання English Language Teaching (ELT), яке було зосереджено на мікронавичках, використанні контексту й загальних знань, щоб зрозуміти суть, а також зосередилися на перегляді аудіювання та способів його вдосконалення на основі чотирьох основних процесів: знання мови, розпізнавання звуків і слів, розвиток автоматичного пригадування значення та формування розуміння тексту.

Аудіювання є першим кроком до мовленнєвого спілкування і обов’язковою складовою будь-якої сучасної методики викладання іноземної мови. Цей вид мовленнєвої діяльності дозволяє оволодіти звуковою частиною мови, що вивчається, його фонемною складовою та інтонацією. Через аудіювання відбувається активне засвоєння лексичного складу та його граматичної структури. В результаті постійного тренування такого виду мовленнєвої діяльності розвивається логічне мислення і здатність виконання таких складних розумових операцій, як аналіз, синтез, дедукція, індукція, порівняння та конкретизація.

ВЗГ ХНУВС