Кафедрою криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 в освітньому процесі активно застосовується квест-технологія, в основу якої покладено ситуаційний метод розв’язання завдань. Так, під час практичного заняття з дисципліни «Криміналістика» курсанти 3 курсу факультету № 4 отримали ситуативне завдання за фабулою кримінальної події – розбійний напад у приміщені. Проблемна ситуація, яку слід було вирішити, полягала в дуже обмеженій кількості інформації про злочинний напад. Необхідно було поетапно виявляти сліди злочину, щоб скласти повну картину події, висунути версії та спланувати розслідування.

Старша викладачка кафедри Юлія Іншекова допомагала курсантам послідовно виконувати певний алгоритм дій, що наближав їх до розв’язання завдання. Разом із тим майбутні слідчі закріпили на практиці свої знання щодо застосування криміналістичних засобів пошуку слідів, їх фіксації, заміру та вилучення. Заняття проходило у формі ділової гри з розподілом ролей на слідчого, спеціаліста-криміналіста та оперативного уповноваженого.

Технологія проведення поліцейських квестів допомагає здобувачам вищої освіти в розвитку креативного мислення, розкритті творчого потенціалу, формуванні навичок раціонального використання навчального часу та стимулюванні пізнавальної мотивації.

ВЗГ ХНУВС