Старша викладачка кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Ганна Гофельд і старша лаборантка цієї ж кафедри Юлія Тутова в межах реалізації меморандуму між ХНУВС та Радою адвокатів Харківської області провели для адвокатів навчально-практичний захід з отримання навичок користування системою «Електронний суд».

21 липня 2023 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами». Ця вимога стосується адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, державних органів, органів місцевого самоврядування та інших юридичних осіб.

Представниці університету провели заняття із застосуванням методів організації та здійснення навчально-пізнавальної діяльності. Вони здійснили короткий екскурс в історію створення підсистеми ЕСІТС, прочитали лекцію про можливості та практичну цінність системи, провели інструктаж з реєстрації особистого кабінету та функціональних можливостей модулів. Під час практичної роботи було створено електронний ордер, отримано доступу до карток справ.

Ганна Гофельд та Юлія Тутова також зазначили, що у працівників Ради адвокатів є можливість вступити до докторантури та аспірантури Харківського національного університету внутрішніх справ, що відкриває можливості для наукової та науково-педагогічної діяльності.

ВЗГ ХНУВС