Триває спільний освітній онлайн-проєкт Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, спрямований на поглиблення знань щодо роботи психолога у військових підрозділах під час підготовки та виконання службово-бойових завдань для здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Психологія».

У межах реалізації проєкту відбулося інтерактивне лекційне заняття на тему «Кризова самодопомога та допомога ближньому», яке провела старша викладачка кафедри психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін факультету забезпечення оперативно-службової діяльності Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького кандидатка психологічних наук, доцентка Людмила Левицька.

Від Харківського національного університету внутрішніх справ у проведенні заняття взяла участь старша викладачка кафедри педагогіки та психології кандидатка психологічних наук, доцентка Олена Макарова.

Захід пройшов із використанням психологічних технік та елементів групової роботи з курсантами-психологами 3 курсу закладів вищої освіти. Вони сформували знання щодо впливу травматичних подій на стан особистості, розглянули техніки самодопомоги та надання першої психологічної допомоги ближньому.

ВЗГ ХНУВС