Тему безпеки у кіберпросторі обговорив зі студентами факультету № 6 старший викладач циклу загальнопрофесійної підготовки Академії поліції м. Київ Євген Фіщук. Захід, що відбувся в онлайн-форматі, був організований за підтримки декана факультету № 6 Оксани Брусакової.

Сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність: від соціальних мереж – до онлайн-банкінгу. Окрім комп’ютерів і ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету – мобільні телефони, планшети, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у всесвітній мережі. Необхідно віднайти правильні способи захисту нашого приватного життя, коли ми перебуваємо онлайн, а діти, підлітки та молодь – це найвразливіша аудиторія для інтернет-шахраїв.

Здобувачі освіти дізналися більше про загрози в кіберпросторі, про те, як кожен із нас може посилити власний кіберзахист. Євген Фіщук розповів як убезпечитися від хакерів, інтернет-шахраїв, кібербулінгу та кібергрумінгу, розрізняти шкідливий і неетичний контент тощо.

Студенти із задоволенням прослухали лекцію та отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

ВЗГ ХНУВС