Представники ХНУВС – заступники деканів з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко та факультету № 3 Григорій Джагупов разом із курсантами факультетів, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Психологія», провели профорієнтаційну зустріч з учнями трьох випускних класів Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Менделєєва.

Представники факультетів ознайомили ліцеїстів зі спеціальностями, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти в університеті, розповіли про переваги та особливості навчання, перспективи професійного становлення, працевлаштування тощо.

Учасники зустрічі переглянули відеофільм про діяльність університету, можливості, які отримують курсанти та студенти вишу для саморозвитку та реалізації своїх здібностей, а також поспілкувалися з представниками вишу й отримали відповіді на численні запитання. Курсанти-першокурсники розповіли школярам про підготовку до вступу, свої враження від перших 100 днів навчання в університеті.

У межах проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» курсанти провели бесіду щодо запобігання домашньому насильству та ознайомили старшокласників з психологічними особливостями постраждалих і кривдників, розповіли як правильно поводитися у таких ситуаціях, до кого звертатись за допомогою. Також школярі дізналися про сучасні тенденції розширення прав людини, популяризацію ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

У зустрічі взяли участь 76 старшокласників, педагогічні працівники та керівництво ліцею.

ВЗГ ХНУВС