Для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений захід, об’єднаний однією метою – привернути увагу суспільства до проблеми подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав і свобод людей.
У заході взяли участь: представниця Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Сумській області Тетяна Мироненко, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Сумської області, управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Євген Євтєєв і старша інспекторка сектору зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області Оксана Красовська.
Тетяна Мироненко розповіла молоді про діяльність омбудсманів України, методи та можливості захисту прав людей, наголосила на проблемах захисту прав і свобод людини, протидії злочинності та шляхів подолання дискримінації.
Своїм практичним досвідом із майбутніми правоохоронцями поділилися Ксенія Красовська та Євген Євтеєв. Вони розповіли про види насильства, причини їх виникнення та зазначили, що кожен поліцейський стикається із випадками домашнього насильства, і має розуміти, наскільки важливо бути обізнаним, щоб правильно реагувати на такі події.

Сумська філія ХНУВС