Доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб спільно зі співробітниками Національної поліції – начальником сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Харківського районного управління № 2 ГУНП у Харківській області Олексієм Лобурем та старшою інспекторкою сектору протидії домашньому насильству Анною Кулік – провів практичне бінарне заняття для навчальної групи факультету № 6 з дисципліни «Адміністративно-юрисдикційна діяльність поліції». Тема заняття – «Організація роботи НПУ по попередженню та протидії випадкам домашнього насильства в умовах воєнного стану. Досвід роботи поліції Харківської області». Захід відбувся в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Олексій Лобур та Анна Кулік розповіли учасникам про функціонування груп швидкого реагування Національної поліції у структурі Головного управління Національної поліції в Харківській області, про особливості несення служби в умовах воєнного стану. Вони акцентували увагу, що основним завданням цих підрозділів є оперативне реагування на випадки домашнього насильства та протидія їм.

Поліцейські, які входять до складу цих оперативних групп, здатні надавати медичну, правову та психологічну допомогу постраждалим. Ці співробітники поліції пройшли відповідну підготовку з оперативного реагування та протидії вчиненню домашнього насильства. Такі мобільні групи швидкого реагування створені в Управлінні превентивної діяльності ГУНП у Харківській області і функціонують з вересня 2019 року. Аналіз роботи мобільних груп на випадки домашнього насильства дозволяє зробити висновок щодо доцільності подальшого використання таких підрозділів.

Бінарні заняття проведені із залученням практичних працівників Національної поліції розвивають аналітичні можливості здобувачів вищої освіти, мають великий виховний потенціал, а також допомагають перенести вже сформовані навички та вміння в нові сфери діяльності.

ВЗГ ХНУВС